Цветанка Ризова неотдавна се раздели с Нова телевизия, където работеше от години.

Предаването й "На четири очи" падна от неделната програмна схема, а на негово място вече е предаването "Всяка неделя" на Кеворк Кеворкян, пише ''Галерия'', цитира slava.bg.

Около напускането на Ризова продължават да витаят всевъзможни слухове. Правят се догадки коя медия ще приюти журналистката.

- Госпожо Ризова, каква е истината за раздялата ви с Нова телевизия?
- Истината е, че сама подадох заявление за напускане, а не съм уволнена. То обаче все още не е разписано и не са ме пуснали официално да си вървя.

- Кога подадохте заявлението?
- В края на август, след като се върнах от отпуск. Тогава все още „На четири очи“ не беше свалено от екран, а само преместено в друг часови пояс.

- Говореше се, че са ви предложили друго предаване.
- Не са ми предлагали друго предаване. Предложиха ми „На четири очи“ да се излъчва в събота сутрин.

- А вие защо не се съгласихте?
- Това всъщност е много хубаво време, но не часът на излъчване на „На 4 очи“ беше причина за напускането ми. Просто реших, че човек трябва да направи промяна след 13 години и е по-добре тя да е генерална. Не ми беше лесно, защото аз съм консервативен човек.

- Твърди се, че са ви поканили в ТВ7?
- Имам няколко предложения, които в момента обмислям, но не съм взела окончателно решение. Когато подпиша договор, ще информирам всички, които се интересуват.

- С какво се занимавате в момента?
- Бях в отпуск допреди дни. С Божията помощ другите неща са добре.