Десетото юбилейно издание на фестивала "Цвете за Гошо" в памет на големия Георги Минчев събра хиляди почитатели на рока и блуса. Хипита от три поколения окупираха лятната естрада в Южния парк в столицата преди вечер.

Пенсионери с внуци, мъже в костюми и влюбени тийнейджъри бяха дошли с бира в ръка и добро настроение под мишница, за да попеят със звездите на сцената. За миг меломаните можеха да се объркат, че са на някой голям рок фест в Каварна например. Не само по големия брой публика, но и по достойно обемната сцена, идеален звук и качествено осветление. За 10 години от съществуването си форумът се превърна от малка проява на шепа ентусиасти в уважаван и дълго чакан фестивал, достоен да заеме място в натоварения график на столичани.

Купонът започна още по светло, логично с най-малките - детска вокална група "Мечо пух". След тях дойде ред на батковците, които отскоро са на сцена, но вече са заслужили да свирят пред голяма публика, а не само в гаража на тате. Талантливите No frames и Ajabez забиха достойно истински, нов и модерен рок.

Посланието, което приживе Георги Минчев изповядваше, съпътства всяка проява в негова памет, както и тази - музиката да събира хора от всички възрасти и пол и те да се веселят. На сцената се качиха и редица легендарни имена в родния рок - Валди Тотев, Кирил Маричков, "Екс Атлас", "Уикеда", "Монолит" и Милена Славова.

Всеки от тях изпълни най-големите си хитове в 20-ина минутна програма. Млади и стари успяха да се насладят на живо и да пеят с цяло гърло на песни като "Клетва", "Две следи", "Марияна", "Ние с Боби пием кафе", "Ха-ха". Над 5 часа качествена българска музика.

След като съботната вечер беше озвучена от рок китари, в неделя купонът беше посветен на блуса. В партито в Южния парк трябваше да се включат 5XL, "Ватикана", "Блус трафик", "Три и половина", Little Big Bend, "Джендема", "Кръпката блус бенд" заедно с Развигор Попов, Камен Кацата, група "Силует" и "Бараби блус бенд". Купонът се очакваше да е двоен, след като съвпадна и с рождения ден на Васко Кръпката. Традиционно блусарът празнува сред природата, на поляна, този път обаче в центъра на София. Но обеща да не пропуска почерпката с домашна ракия и тази година.

Васко Кръпката, Милена Славова и Ивайло Кицов бяха главните организатори на феста."Носете си цвете, за да ги съберем и да ги занесем на гроба на Гошо", призова всички гости на фестивала Васко Кръпката ден преди официалното му откриване.