Въпреки че по сценарий, обявен в медиите още преди няколко месеца, дъщерята на банкерката Цветелина Бориславова – Веси Абаджиева, трябваше да кумува на сватбата на щерката на най-богатата българка Петя Славова – Жени, в последния момент младоженците я смениха със своите дългогодишни приятели Костя и Полина.

Запознати твърдят, че Цветелина била много обидена от това решение на младото семейство, още повече че веднага си дала сметка, че то не може да не е било “съгласувано” с мама Петя, пише blitz.bg.

Тя обаче преценила, че ще прозвучи като демонстрация на лош вкус отсъствието й от сватбеното тържество, на което бяха поканени над 500 отбрани гости, и все пак се появи там.

Веселина Абаджиева и Жени Славова са приятелки от времето, когато са учили в елитния швейцарски колеж Le Rosey, където таксата за обучение е 150 000 евро годишно.

Там учи доведената дъщеря на Младен Михалев - Маджо, Мелина, както и още 19 българчета, дъщери и синове на родни богаташи.

Първоначалните планове на двойката да се венчае в храм-паметника “Александър Невски” и да вдигне пищно тържество в градините на резиденция Бояна бяха променени. Близки до младоженците обясниха, че причините за това са различни - както обективни, така и субективни.

Сценарият за тържеството бе дело на самата Жени Славова, твърди в. “Супер 19”. Нейната концепция бе всичко да е ретро – от лимузината до украсата.

Естествено, за да бъде улеснена принцесата на Феста холдинг, тя беше ангажирала и сватбен агент, както се прави по филмите.

Женихът Алексей Новицки беше поканил на сватбата богатата си руска рода, част от която живее в Русия, а останалата – в Германия. Алекс, както го наричат близки и приятели, е син на приказно богат руски олигарх, който от години живее и прави бизнес на Запад.

Източници, отговарящи за организацията на тържеството, твърдят, че само от Русия пристигнали 40 чартъра с гости.

Градинското ретро парти се състоя във Военната резиденция “Лозенец”, в която се провеждаха съветите на тройната коалиция по време на управлението на Станишев, Царя и Доган.

Паркът в старата част на най-елитния софийски квартал е един от най-прекрасните и най-добре поддържаните в държавата.

Строгата охрана гарантираше да не "прехвърчи" дори един неканен гост.

На останалите се наложи да оставят колите и шофьорите си пред входа. По-мързеливите от тях бяха изкачени до входа с електромобил.

На гостите бяха сервирани най-скъпи вина, лично производство на поморийската винарна на Славова.

Баровското меню пък включваше специално доставени от Русия и от Гърция риби и, разбира се, огромни количества червен и черен хайвер.

Менюто съчетаваше български и руски ястия с европейски и азиатски, както изискват съвременните кулинарни тенденции.

Най-богатата млада българка се отдаде на „руския плен”, облечена в тоалет с дълъг воал, купен от Лондон. Косата й бе прибрана в класическа прическа.

Водещи на купона бяха Орлин Горанов и Деси Добрева. За гостите пя любимката на банкерката Славова – победителката в “Мюзик Айдъл” Невена Цонева.

Младоженците бяха направили списък с желаните подаръци.

Поканените гости обаче са били предупредени, че той не е задължителен. Повечето неща от листата са необходими на двойката, за да запълни своя нов дом, който по думите на младоженката ще бъде "изграден с любов и ентусиазъм".

Тя представи на гостите своя 26-годишен мъж, с когото се обичат половин живот - вече 13 години, като "зареден с амбиция" и изрази надежда, че той ще я направи "най-щастливата жена на света".

Сватбеното пътешествие бе изненада за булката, съобщиха близки на Жени Славова, на които категорично бе забранено да съобщават на приятелката си подробности около воаяжа. Двамата с Алексей са свикнали да бъдат на път. Запознали са се в швейцарския колеж, където са учили. После заедно са били студенти в Лондон. Именно на славните английски шивачи са се доверили и за сватбените си тоалети.

Двамата телци непрекъснато пътуват до България, където е бизнесът на Жени - действащ съдружник и съуправител на холдинга на майка й, в който има банка, хотелска верига, два винпрома и много недвижимост.

Налага се да ходят и до тихото италианско милионерско градче Стреза на красивото Лаго Маджоре, където е любимата къща на Петя Славова – истински палат с фрески и естествена ограда от високи кипариси.

Бащата на булката разказва, че всички очакват членовете на неговото семейство да се казват Дорелови. Защото именно с това име той е известен в бизнеса. Дорелов се казва и фирмата му. Морският предприемач споделя, че често се обръщали към баща му с "г-н Дорелов".

"Всъщност той се казва Дорел, обяснява бизнесменът, и фамилията ни е Славови. Бившата му съпруга Петя не му била доверила намерението си да назначи дъщеря им за мениджър на хотелската си верига.

Веднъж Дорелов се обадил на най-богатата българка по спешен бизнес въпрос. "Имам нов управител - Жени Славова, обърни се към нея", отрязала го банкерката. Той попитал: "Коя е тя?", като изобщо не му хрумнало, че неговото малко момиче е станало бизнес дама. Петя се засмяла: "Дъщеря ти Жени Славова.”