Ловецът на приключения Цветелина Костадинова от второто издание на MasterChef гостува в студиото на „Преди обед”, за да разкаже на Деси и Сашо за кулинарните си пътешествия по света след шоуто.

Позната на зрителите на bTV с прякора „Цвета-късмета”, колоритната дама успя да обиколи седем държави на три континента само за шест месеца. Водена от любовта си към добрия вкус, тя разказа за природата, хората, традиционните храни и напитки на Португалия, Албания, САЩ, Германия, Испания, Беларус и Тайван.

Цветелина сподели пред зрителите на „Преди обед”, че веднага след финала на любимото кулинарно шоу на България, се е отправила към любимата си Португалия, за да се наслади на богатото разнообразие от вина, кухня и гостоприемството на местните. Тя сравни южния град Евора, паметник на ЮНЕСКО, със северния - Порто, които за нея са диаметрални противоположности в кулинарно отношение и покани зрителите да ги почувстват на тематична вечеря. Седмицата в Тирана, Албания е оставила усещане за приятна изненадала с морските си деликатеси, младото население, което се забавлява денонощно, религиозната толерантност и чистотата си. Готварските умения на американците, Цвета свежда до приготвянето на „телешки стек на барбекю, и нищо друго”.



Деси и Сашо останаха впечатлени от лекотата, с която „Цвета-късмета” разказа за почивката в Майорка, Испания, през която се е грижила за менюто на още шест семейства. Кулинарката не пропусна да отчете помощта на съпруга си, както и ролята на уроците в MasterChef за това да приготвя големи количества апетитни зайци и дърпани баници в рамките на 2-3 часа на ден. Освен уважението към чистотата и подредеността на цял Беларус, Цвета ще запази за цял живот вкуса от ловджийските приключения и специфичния аромат на борова смола в месото на лоса.