- Цвети, в последните дни много се пише за теб. Обръщаш ли внимание на всичко, което излиза в пресата?
- На кой му е приятно името му да е забъркано в несъществуващи скандали? Аз искам да съм певица, а не медийна звезда. Не знам на кого да го обясня. Има хора, които мислят, че искам да съм постоянно в медиите. Напротив! Не съм отговорила на никого от тези, които ме нападат и пишат глупости. Радвам се за тях, че говорейки за мен предизвикат интерес към себе си. Не искам да обиждам никого. Аз много ценя труда на хората, независимо какъв е той.

- Андреа обяви, че се е отказала от участие в концерта за втората годишнина на „Планета HD” заради колежка, която си платила, за да пее преди нея. Тогава се появиха предположения за кого става въпрос и името ти бе намесено с още няколко певици.
- На мен Андреа не ми е казала лично нищо, не съм имала конфликти с нея. След концерта разбрах, че има някакви спекулации. Най-добрият начин е Андреа да дойде и да ми каже лично нещата, ние сме големи хора. Ако тя има някакви проблеми, да не намесва изпълнители, с които да си „измива ръцете”. Аз общувам с продуцентите си и мисля, че и тя трябва да направи същото. Не съм собственик на фирмата и никой не ми е дал право да командвам там или да нареждам изпълнителите кой след кого да пее. Няма как да купя обичта на феновете. Надявам се тези спекулации да спрат.

*Цветелина на концерта на Планета HD (Снимка: Bulphoto)

- Името на Джена също е замесено в скандала. Имаш ли конфликти с нея?
- Джена е човек, с когото никога не съм имала проблем. С Андреа не се поздравяваме, не се поглеждаме, казвам го за първи път. Опитвах се да съм в добри отношения с нея. Преди две години й подадох ръка, а тя си обърна главата на другата страна. Дойде моментът да го кажа на феновете си, защото искам да знаят истината от мен, а не от разни съчинения и клевети. Това е първият и последен път, когато говоря за Андреа. А за Джена ми е малко странна ситуацията, защото тя е от колежките, с които аз говоря и комуникирам. Много се надявам това, което е писано из медиите, да не са нейни думи.  Джена знае какъв позитивен човек съм. Тя е музикант и аз съм музикант. Страшно ме боли, че се получава така.

- Беше казала, че до края на тази година ще издадеш два албума. Как вървят нещата с тези проекти?
- Скоро издадох  фолклорния си албум „Дъщеря на песента”, ако го броим и него стават три. А иначе идеята ми е да издам в един албум всичките си видеоклипове от „Давай, разплачи ме” до последния клип „Бонбони”, който ще се завърти след няколко дни. Няма да включвам нови клипове, които да представям, а ще събера на едно място всичко до сега за моите фенове. Вторият диск ще съдържа само нови песни. Искам почитателите сами да изберат на кои от тях да заснема клипове. Интересно е, че ще включа и песни, които съм записала преди две години и съм отлагала във времето.

- Кога да очакваме албума?
- През есента. Искам да подготвя промоцията, която обещавам, ще е много нестандартна.

- Кои автори участват в този албум?
- Млади автори, които ми допадат. Радвам се, че има талантливи българи, които се развиват успешно. Както знаеш през годините аз работех предимно с Кости, който е румънец и с един българин. 

- Как се приема фолклорния албум?
- Не го слуша голяма аудитория и това е съвсем естествено. Народната музика не е комерсиална. Не виня хората, просто стиловете и вкусовете се менят. Но има истински ценители и фенове на моите родители и оркестър „Орфей”, които ще го слушат с удоволствие. Този албум го записах и заради феновете си, които исках да образовам с народна музика и да им покажа, че и с тези песни могат да се забавляват. Такъв е случаят с дуетната ни песен с Константин, която е много често поръчвана от феновете и се върти в ефира на Планета ТВ.

- Издай малко повече за „Бонбони”- новият ти клип, който феновете очакват с нетърпение.
- Няма да е нещо невиждано, но ще е типично за мен - в моя стил. Няма да го хваля. Нека хората да го харесат и одобрят. Аз не говоря предварително. Правила съм грешки, като съм разкривала в момент на силна емоция бъдещи проекти, които не са имали успеха, който съм искала.

- Смяташ ли, че има отлив от попфолка?
- Рано или късно има пресищане от всяко нещо. И сега наистина се забелязва отлив от попфолк музиката. Това ме натъжава донякъде, защото съм попфолк изпълнител, но от друга страна ме радва защото усещам, че интересът към поп музикантите е по-голям отпреди. И българските музиканти от другите жанрове имат изява.

- Мислила ли си да смениш жанра, ти си била и поп изпълнител.
- Не мога да кажа със сигурност, може да се случи. Аз съм пяла поп музика, но феновете искат да слушат балканското звучене, те се забавляват в такива клубове.

- Какво мислиш за пеенето на плейбек?
- Нещо много удобно, когато има технически проблеми и куп други фактори, които не ни позволяват да пеем на живо, за съжаление. Защото когато пееш на живо,  контактът с публиката е страхотен и понякога правим компромис с техническите неудобства и пеем на живо.

- Каква щеше да е Цветелина Янева, ако не беше станала певица?
- Може да прозвучи банално, но не бих мога да си представя нищо друго. Аз съм израснала в семейство на музиканти. Никога не сме мислили, че ще се занимавам с нещо друго, освен с музика. С това съм се родила. Независимо колко е успешна кариерата ми.

- Ти си артист с успешна кариера…
- И в живота и в кариерата човек има върхове и спадове. Аз в момента не съм в пика на кариерата си. Имала съм много силни моменти, но за мен нещата не са на всяка цена. Сега съм встрани от всичко. Не приемам покани за участия, не съм толкова активна, колкото са активни моите колежки. Да, нареждам се сред най-актуалните, но това е благодарение на добрите ми проекти, не на друго. В момента така чувствам нещата.

- Кога ще почиваш това лято?
- В момента съм на почивка с моето семейство. Със сестра ми, с племенницата ми и приятели. Ще си почина до вторник и веднага влизам в студио за запис на новите ми песни.

Източник: blife.bg, снимки: Костадин Кръстев - Коко