В “Автограф” гостува Цвети Янева. Певицата споделя, че много обича празниците и въпреки натовареното си ежедневие, се старае да спазва българските традиции и обичаи. От шест години, откакто живее самостоятелно в София, за Великден певицата държи да боядисва сама яйцата и не разчита на чужда помощ.

“Имам такова разбиране, че ако не си свърша сама работата и подготовката за празника, няма да ми е пълен дома и няма да има семеен уют. Обикновено на Великден единия ден обичаме да сме с приятели. На другия ден каня родителите и се събираме всички заедно. А относно традициите и обичаите, аз съм вярващ човек и гледам, ако не успявам да ги спазвам както трябва, то поне да не правя лошо на хората”, казва Цвети.

Певицата издава, че през месец май й предстои концерт в Пловдив с орк. “Орфей”, който организира самата тя. Събитието ще се състои на 31 май на площада в града под тепетата, а заедно с музикантите от орк. “Орфей” на една сцена ще излязат много от изпълнителите на музикална компания “Пайнер”.



Освен върху този фолклорен концерт, Цвети работи усилено и върху попфолк песните си. В рамките на една седмица е снимала два видеоклипа. Казва, че за едната песен засега не иска да говори, защото ще я предложи на почитателите в разгара на лятото и предпочита да е изненада. Другото парче е дует с Галена.

“Признавам си, че имаше много тръпка покрай този проект с Галена. Ние от много години си говорим за нещо такова, но никога не сме попадали на точната песен и точната идея, за това как да се случат нещата. Сега всичко стана случайно, благодарение на общия ни стилист, който и двете ползваме. Покрай него обичаме да се координираме в проектите си с цел да не се преповтаряме, помагаме си и имаме много добри отношения. Не мога да кажа приятелски, защото нямаме време за приятелски кафета, но нямаме грам злоба и завист една към друга. Имаме чисти и открити отношения. Много се радвам, че направихме този дует, защото тук идеите ни за самостоятелен клип съвпаднаха и затова преценихме, че ще ги реализираме двете в един общ проект. Песента е весела и гореща и мисля, че хората ще се забавляват”, споделя още Цвети в “Автограф”.

Източник и сн.: Planeta.tv