Цветелина Янева заяви, че попфолкът е най-комерсиалният жанр, въпреки твърденията на някои, че напоследък е изгубил позиции за сметка на други популярни стилове музика.

"Много хора упрекват попфолка, откакто има лека поп вълна, дори се спекулира с това, а всъщност попфолкът винаги е бил най-силния жанр в България. То си е видно за всички, защото когато трябва да се прави рейтинг, когато трябва да се правят предавания, винаги се опира до попфолка, а пък всъщност всеки път се казва, че е нещо лошо. Попфолкът е нещо хубаво, защото изпълнителят може да пее различни неща, да прави експерименти със стила си единствено и само в попфолка" - обясни изпълнителката пред TV7, пише signal.bg.

"Напоследък има такива хора, които всъщност не са ни фенове, то е световна тенденция това, да има просто едно критикуване".

За това дали има отлив в попфолка, Янева казва: "Просто има една поп вълна в момента, то беше крайно време да има такава вълна в България, защото не може само ние да сме назад и да нямаме никакво развитие на поп музиката. Но пък ние ще сме винаги актуални, защото музиката ни се обича и се слуша от хората" - отбелязва тя.

За поп музиката и за песните, които ще прави в този жанр, Цветелина Янева казва: "Аз няма да го правя за постоянно, не се отказвам от попфолка, аз много обичам попфолка. Но с поп музиката съм започнала и искам да си довърша поне този проект, който винаги съм мечтала - един поп албум. Поп музиката е моята сила. Оттам съм започнала, но вече аз самата много съм се изменила и така съм свикнала с попфолка, че в момента това е моята музика" - откровено заяви тя.

Фолк звездата на "Пайнер" призна, че все още има сценична треска, въпреки че вече 5 години е на голямата сцена. "И до ден днешен имам сценична треска. Моята сценична треска е... няма такава -  всеки път, излизайки на сцена, не мога да се контролирам и в повечето случаи не съм достатъчно убедителна. На участията си нямам никакви проблеми, но на голямата сцена имам притеснения" - не скри певицата.