Цветелина Янева подготви първия си фолклорен албум „Дъщеря на песента”.

Певицата е решила да зарадва почитателите на народната музика за 24 май. В албума присъстват известни народни песни, както и авторски композиции на родителите й Пепа и Георги Яневи от оркестър „Орфей”.

Младата певица от Пловдив се занимава от малка с народна музика, пише kliuki.bg. Кариерата й стартира в орк. „Орфей”, където се изявява с родителите си. Цвети Янева има записани доста фолклорни парчета, сред които „Милкина младост”, „Либе ле, либе, хубаво”, „Неда ходи”, „Първом, първом”, „Ой, мале, мале”, „Кажи, кажи, любе Стано”, „Йордано мари, пуста останала”, „Живи икони”, „Всеотдайност” и др.

Парчетата са включени и в албума „Дъщеря на песента”, който ще се появи съвсем скоро на музикалния пазар. В някои проекти се включват и други известни музиканти като Иво Папазов – Ибряма и Теодосий Спасов.

Цветелина Янева неведнъж е казвала, че особено цени българската народна музика и отдавна има желание да предложи на почитателите на фолклора албум със свои любими песни от майчиния репертоар.

Сега вече можем да очакваме и народния албум на попфолк звездата Галена, която преди време сподели, че работи над него, но тъй като и Цветелина Янева ще издава такъв, тя забавя темпото със своя.

„Не искам двата да се бият – а и двете сме вложили много”, беше изтъкнала като причина фолк дивата Галена.