Цветомира Ванчева завърши четвъртия сезон на MasterChef България по bTV като сребърен финалист. В студиото на „Преди обед“ варненката заяви, че равносметката след шоуто е три месеца страхотно изживяване, запознанства с нови хора, много нови знания за кулинарията, които смята да прилага. Определи изживяването като чувство, което няма да забрави до края на живота си. Тя изрази съжалението си, че напрежението, силната емоция и ясното съзнание, че това е решаващият „мач“ са й отнели силите при приготвянето на десерта. След три часа и половина маратон за приготвянето на тристепенното меню, умората си е казала думата. Но в очите на баща си тя е големият победител, защото се е представила много достойно и дори за секунда не се е разочаровал, докато я е гледал как готви.

Цветомира разказа пред Деси и Сашо, че любовта й към храната датира от периода, когато е започнала да работи като сервитьорка на 20-годишна възраст. Работата й в заведения я среща с много добри готвачи, които я вдъхновили със страхотните си чинии и похвалите на гостите. Суперлативите разпалват любопитството й и я карат да се замисли дали и тя може да постигне нещо подобно - да готви така, че хората да са вдъхновени и да искат още. Първите крачки по пътя на кулинарията прави с помощта на нейн колега – главен готвач, който й дава насоки и показва й различни техники. Интересът й е прикован от японската и азиатска кухня, полага сериозни усилия да се усъвършенства в приготвянето на суши, а след това разширява погледа си и започва да прави по-специфични и изтънчени рецепти за своето семейство и приятели.



По време на изучаването на право, Цветомира решава да работи като сервитьор, заради гъвкавото работно време. Сериозната юридическа материя й носи много безсънни нощи, но с труд и амбиция успява да го завърши до край. Варненката е решила да отложи прокурорската си кариера и за сега да се отдаде на кулинарията, да се развива в тази насока и да създаде собствен ресторант. Още от малка е искала да стане юрист, следвайки добрия пример на успешен свой братовчед. Моментът, в който влиза в MasterChef и кухнята я разколебава и тя се съсредоточава в сферата на добрия вкус. Тя не е изоставила и мечтата си да направи бутикова сладкарница, в която да приготвя изискани и красиви десерти, с по-специфични съчетания от вкусове и много любов.