Светът на тениса, модата и куп знаменитости се сблъскаха на лъскавото парти по случай 125-годишнината на "Уимбълдън", което се състоя в четвъртък вечерта в приказната градина на покрива на двореца Кенсингтън.

Стилното събитие по традиция се провежда всяка година, но този път бе по-специално, тъй като WTA влезе в сътрудничество с Британския моден съвет, за да покажат връзката между женския тенис и модата.

Така за облеклото на едни от най-големите имена на корта се бяха погрижили топдизайнерите на Великобритания, което придаде допълнителен блясък на партито.

Сред най-красивите тази вечер бе първата ракета на България Цветана Пиронкова, която е едно от лицата на козметичния гигант Oriflame. Лидерката в световната ранглиста - датчанката Каролин Вожняцки, пък събра погледите с роклята си на Стела Маккарти.

Бившата №1 Мария Шарапова блестеше в творение на Аликзандър Маккуин - любимия дизайнер на Григор Димитров, а завърналата се на корта след близо едногодишно отсъствие Серина Уилямс беше ослепителна в зелената си рокля на "Бърбъри". Сръбкинята Ана Иванович представи рокля на Матю Уилямсън, а за облеклото на сънародничката й Йелена Янкович се беше погрижила Вивиан Уестууд.

Много от дизайнерите придружаваха тенисистките на бляскавото парти, а роклите бяха предложени на благотворителен търг.

Дълъг списък от знаменитости също бяха гости на партито, включително носителят на две награди "Оскар" Кевин Спейси, бившата певица от "Пусикет Долс" Кимбърли Уайът, легендарният английски модел Туиги, едно от новите лица на котешката пътечка - 17-годишната Тали Ленъкс, която е дъщеря на шотландската певица и вокал на "Юритмикс" Ани Ленъкс, щерката на боса на Формула 1 Бърни Екълстоун - Тамара, и много други.