Първата ни ракета при жените отстъпи с с 5:7, 1:6 на италианката Флавия Пенета и с това приключи с участието си на олимпийския турнир в Лондон.

Номер 1 в българския женски тенис Цветана Пиронкова приключи участието си на олимпийския турнир в Лондон. Във втория кръг пловдивчанката отстъпи с 5:7, 1:6 на италианката Флавия Пенета. Срещата изгледаха на живо Христо Стоичков и президентът на БОК Стефка Костадинова, пишат от bsport.bg.

Първият сет бе изпълнен с драматични обрати и общо седем пробива, но за съжаление завърши в полза на Пенета. Цвети поведе с 2:0, но италианката моментално изравни. След нови два гейма за пловдивчанката, дойдоха такива и за противничката й - 4:4.

Цвети не се предаде лесно и веднага след това отново спечели подаване на италианката, но при 5:5 допусна да бъде пробита, а при втория си опит Пенета не сгреши при затварянето на сета.

Във втората част от оспорваната игра нямаше и спомен, а италианката доминираше тотално. Пенета спечели първите два гейма на сета, Пиронкова намали на 1:2, но до края на двубоя Цвети така и не спечели нов гейм.

Българката си тръгва от Лондон с 55 точки за ранглистата, които ще я изкачат с пет места до № 51 в света. Класирането може обаче да размести някоя от участничките, които продължават напред в турнира.

За Цвети следват няколко дни почивка, а следващата и поява на корта ще е на 13 август на турнира в Синсинати.

Това е втора поредна Олимпиада, на която пловдивчанката отпада във втория кръг. В Пекин през 2008 година Пиронкова беше елиминирана от Доминика Цибулкова, на която взе реванш в първия кръг в Лондон това лято, пишат от bnews.bg.