Цвети Пиронкова се завръща на корта. След като не се състезаваше повече от година и половина, тенисистката е решила да поднови кариерата си. „Здравейте, скъпи приятели! Бих искала да споделя с вас една вълнуваща новина. От близо 3 месеца провеждам активна подготовка, с цел участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон“, написа пловдивчанката във Facebook, където сподели снимка с екипировката си.

Пиронкова признава, че не ѝ е било лесно да вземе решението. Преди броени дни Мария Шарапова обяви, че спира да се състезава, с което много българи се сетиха за българската ѝ колежка, която излезе в майчинство. „Все още има десетки въпросителни и неизвестни, с които е необходимо да се съобразя и справя, но това, което е най-важно, е че имам любовта и подкрепата на семейството си“, допълни Цвети.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tsvetana Pironkova (@tpironkova) on

Родната тенисистка посочи, че съвсем скоро ще обяви в кои турнири смята да участва. Припомняме, че Пиронкова сключи брак с Михаил Мирчев през лятото на 2016-а. Две години по-късно, на 28 март, спортистката стана майка на момченце, на което посвети цялото си свободно време. Докато отглеждаше сина си Александър, Цветана създаде и разви своя модна марка, която предлага спортни дрехи и аксесоари.