Златните ни гимнастички събраха на едно място топките, триката, палките, обръчите и лентите, за да поканят всички на бенефиса, който ще се проведе от 19:30 часа на 17-и ноември в зала „Арена Армеец”.

Там ще присъства и Цвети Стоянова, която за първи път след инцидента ще излезе рамо до рамо със своите съотборнички.

А целта на бенефиса е да се съберат на едно място всички гимнастички и хората, които ги подкрепят през годините.



“Един отбор като техния наистина заслужава да бъде изпратен подобаващо”, каза Илиана Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика. “За мен историята на този отбор e път, пo който имаше всичко - много любов, сълзи, болка и огромно удовлетворение от всичко, което се случи. Обещаваме ви един спектакъл на световно ниво – такова, каквото заслужават нашите момичета”, добави тя.

“В часовете, които ще прекарате с нас, публиката ще изживее всичко, през което минахме за тези седем години и ще види всичките най-успешни съчетания на "златните момичета" по нестандартен начин”, добави Ина Ананиева, треньор на ансамбъла, а участничките в отбора коментираха, че очакват това да бъде най-емоционалният момент в живота им.„

Oсвен детайли за бенефиса, гимнастичките Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Любомира Казанова, Катрин Велкова и Елена Тодорова разказаха за най-важните си постижения като национален отбор. Само за седем години – от 2010 до 2016, второто поколение „златни момичета“ донесе на България 81 медала от Олимпийски игри.

Източник: НОВА