Премиера на софийска клубна сцена  ще има „Турийски брас бенд” на 22 март от 18.30 часа в „Студио 5”. Композициите в програмата са по аранжименти на лидера на бенда. Специален гост-солист на концерта  е Петър Салчев.

Амбициозният пловдивски джазов пианист Мирослав Турийски събира формацията през септември 2012 г. Групата е септет с изразено брас звучене. Това ми дава възможност да провокирам собствените си композиторски и аранжорски качества – обяснява той. В бенда редом свирят преподаватели и студенти от Пловдивската музикална академия.

Целта ни е да дадем възможност на най-младите музиканти да работят съвместно с преподавателите  си не само в академична среда, но и на клубни и фестивални сцени, където се случва съвременната музика, допълва Турийски.

През септември миналата година бе първото представяне на бенда на голям джазов форум – фестивала в Хасково.

Мирослав Турийски е добре познат на пловдивската джазова общност. Поддържа изключително активна концертна дейност, а триото му е постоянен домакин на ежеседмични клубни събития, където той кани най-изявените български джазмени. Заедно с Петър Салчев и Александър Леков – също преподаватели в музикалната академия, обединяват около себе си младите музиканти, за да развиват джазовите сцени в града.

Останалите членове на „Турийски брас бенд” са: Александър Леков-бас, Александър Каменов-барабани, Венелин Георгиев-алт саксофон, Цвета Карагеоргиева-тенор саксофон, Георги Зайков-тромпет, Иван Тодоров-тромбон.