Финалистката в петия сезон на „X Factor” Ева Пармакова и един от хитовите турски диджеи - Хакан Акус влезнаха в музикална авантюра. Майсторът зад пулта случайно попада на видео на изпълнителката ни в YouTube, впечатлен от блендата на гласа й и от сценичното поведение й пише в Инстаграм с предложение да влезе като вокал в негов трак.

Започва активна комуникация с екипа на „Вирджиния Рекърдс“ и няколко имейла по-късно, Ева вече е в студиото, където заедно с Иво Добрев създават вокалната линия и текста на песента. Наричат парчето „Runnin’”, защото разказва за красиво любовно бягство. Звученето му е комбинация между ултра модерен бийт с приятен ориенталски елемент и чувствения вокал на Ева Пармакова.

„Истински впечатлена съм от Хакан. Удивително е как нашата колаборация се роди без дори да сме се срещали в студиото. Особено благодарна съм и на Иво Добрев, който ме усети и ми помогна за мелодията и текста. Обичам това парче и се надявам да е успешно и отвъд България“, разказва Пармакова.

„Харесах гласа и харизмата на Ева, има нещо различно в нея, супер интернационално и привлекателно“, казва Hakan Akkus, който става известен с летния хит „I Can’t Be”, достигнал 88 млн. гледания в YouTube и над 8 млн. стрийма в Spotify.

Първите реакции за трака са супер обещаващи не само у нас, но и в Русия, Турция, Румъния, Гърция, Израел и Полша, където то вече е лицензирано. Песента тръгва с анимирано видео, създадено в Австрия. Официалната премиера на „Runnin’” е днес в YouTube канала на „Вирджиния Рекърдс“ и в музикалните телевизии. Сингълът тръгва по същото време в радиата и е наличен във всички дигитални платформи – Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer, A1 Xplore Music и др.