Водещият турски пластичен хирург д-р Аслъ Датлъ гостува у нас, за да даде консултации в София на 15 и 16 май. Записванията и консулатции ще са в офиса на Medicalpark в странтата ни. Датлъ ще представи у нас най-новите тенденции и практики в естетичната и пластична хирургия.

Д-р Аслъ Датлъ е специалист по пластична, реконструктивна и естетична хирургия. Специализирал е естетична хирургия на лице и хирургични интервенции в престижния Истанбулски Университет и магистратура в Германския Университет Мюнстер. Носител на множеството международни награди сред които: Best paper award, Plastic and Reconstructive Surgery (PRS) Global Open Journal,2017 Free-style Deepithelialized Propeller flaps :An idealLocal Flap to obliterate Wounds with Deaed Space (2017 South Korea) Автор е на множество научни публикации в национални и международни научни журнали. 

Основните направления , за които може да получите консултация от д-р Датлъ са: Фейс-лифт, вкл. (ендоскопски), Бодилифтинг, Реконструктивна пластика на горна и долна устна, Корекция на скули (със или без автотрансплантат/имплант), Оперативна корекция на формата на устните, Естетична ринопластика – цялостна(пластична корекция на носния септум и на меките тъкани и на костния носен скелет за функционално възстановяване на носното дишане.), Пластична гръдна хирургия ( намаляване, увеличаване, повдигане на гърди), Mъжка гръдна пластика, Абдоминопластика и липосукция, Блефаропластика (пластика наоколоочна област), Корекция на уши, Бракиопластика (корекция на ръце), Корекция на крака (Thigh Lift), Кожно-ракова хирургия, Покриване на дефекти в различни области на тялото и Ментопластика (с остеотомия; с автотрансплантат; с имплант).