Турските медии побързаха да се похвалят, а може би да натъртят, че България ще бъде представена на "Евровизия" в Баку, Азербейджан от песен с турски думи.

Като цяло материалът е положителен за Софи Маринова и песента й Love Unlimited. Турският сайт dunya.milliyet.com.tr пише, че нашата представителка е известна в страната си като "ромска перла" и песните й са в ориенталски стил, пише lifestyle.bg.

Коментарите по форумите в южната ни съседка също са благодатни. Според повечето мнения това, че в песента се пее "Обичам те" на 12 различни езика е тактика, която може да осигури гласове за България от доста повече страни.

"Обичам те" е изпято на всеки един език, което не е само турски жест. Ние споделяме тази красива идея", коментират още в Интернет.



Припомняме:

На 12 езика ще говори Софи Маринова с колегите си от над 40 държави на 24 май в Баку. В песента си Love Unlimited певицата казва „обичам те" дори на арабски и френски. Танцувалното хаус парче триумфира със 7000 гласа на финала на българската „Евровизия". Сочената за сигурна фаворитка на публиката Десислава събра само 3000 есемеса. Академията, оглавена от композитора Стефан Димитров, пък бе избрала New 5 за музикален посланик в Азербайджан още по време на генералната репетиция.

Вярна на първичната си искреност, Софи разчупи напрежението след представянето на първите шест участници в ефира на БНТ: „Цял ден ми звънят приятели и викат - довечера сядаме пред телевизора, хапваме, пийваме и ще цъкаме есемеси за тебе. Викам им - а, така! И родата взема доста ваучери и само чака да изляза да пея, за да гласува."

Снимка: Bulphoto