Турската звезда Къванч Татлъту бе замесен в съдебно дело за плагиатство. Бившето ченге Селчук Окай заведе дело срещу обортния сериал с участието на турския Брад Пит - "Сблъсък", който излезе у нас под заглавието "Ирония на съдбата". По думите на ищеца, сюжетът на поредицата е изкопиран от негова творба. В иска си той е описал, че в двата сценария има много сходства. Окай очаква да получи компенсация за материални и морални щети в размер на над 15 000 долара, а фенове отсега предполагат в социалните мрежи, че е вероятно и Татлъту също да участва в делото като свидетел.

Припомняме, че поредицата проследява живота на Кадир Адълъ (Татлъту) - началник на отдел "Борба с организираната престъпност" към полицейското управление в Истанбул. Семейното му щастие за миг рухва, след като внезапно губи съпругата и детето си в атентат. В отчаянието си той решава да сложи край на живота си в катастрофа. В момента, в който натиска газта обаче, Кадир неволно преплита още три невинни човешки съдби със своята - на Зейнеп, Керем и Джемре. С участие в продукцията се разписа и българският актьор Иво Аръков. На него бе поверена ролята на руския мафиот Иван Сокуров, смъртен враг на Къванч.

"Нямам представа как се случват нещата с филма и доколко има проблем с плагиатстване. С Къванч се работи лесно, аз съм много щастлив, че се запознахме. Той е с много ведър характер и перфекционист като мен", обяснява Аръков пред в. България днес.