Дайре на първата семейна среща подарил на Захари Бахаров бащата на изгората му Диана Алексиева, за да се изгаври с етническия му произход, твърдят близки до звездното семейство.

Тъстът решил едновременно да демонстрира на кандидат-зетя, че е наясно с корените му и има едно наум, а и да провери уравновесеността на актьора.

Дългучът реагирал изключително адекватно, макар в гилдията да е известен с късия си фитил. Успял да се усмихне на бащата на Диди и дори разопаковал евтината китайска играчка и цяла вечер я държал до себе си на масата.

Според запознати впоследствие Алексиева си го отнесла за подигравката, като на четири очи актьорът й обяснил какво мисли за дебелашките шеги на нейните родители. Диана обаче вдигнала ръце и заявила, че няма намерение да им прави забележка, тъй като патриархалното възпитание не й позволява да противоречи на баща си.



Публична тайна е, че майката на Захари - Мюжгян Бахарова, е от турски произход. Анадолската кръв идва по линия на дядо й, който в началото на миналия век избягал от родината, за да не участва в Балканската война. Когато дошъл в България, той се установил в Бургас и си взел нашенка за съпруга - прабабата на Захари и Явор. До края на живота си обаче не забравил откъде са корените му и говорел с потомството си на родния си език. Затова и майката на братя Бахарови владее перфектно турски, който ползва в работата си в БНР. Благодарение на познанията си по езика навремето тя е била и редактор в БНТ, където отговаряла за новините на турски.

Бахаров и по-малкият му брат - Явор, избягват да говорят за потеклото си. Точно по тази причина в началото на годината Захари влезе в открит конфликт с продуцентите на „Под прикритие" заради решението им да пренесат част от действието на сериала в Турция. Според екранния Иво Андонов местният език се преекспонирал в сериала и бил неприятен за слушане. Истината обаче е, че Бахаров не искал зрителите да го свързват по никакъв начин с турските му корени и по тази причина отказал да говори ориенталския език, въпреки че по сценарий му било отредено. В това отношение брат му Явор е по-отворен, тъй като си позволи да изиграе наследник на мафиот от южната ни съседка.