На 16 юни излиза „Твоят втори живот започва, когато разбереш, че имаш само един” – зашеметяващ дебютен роман на Рафаел Джордано, от който вече са продадени над 600 хиляди екземпляра.

„Твоят втори живот започва, когато разбереш, че имаш само един“ (превод: Венелин Пройков, 208 стр., цена: 16 лв.) ни запознава с 38-годишната Камий, която разполага с всичко необходимо, за да бъде щастлива, поне на пръв поглед: съпруг, дете, добре платена работа и материален комфорт, но се чувства потисната от еднообразното си съществуване. Пътен инцидент я среща с Клод Дюпонтел, който ѝ поставя диагноза „остър рутинит“ и се наема да я избави от него. Симптомите почти винаги съвпадат: нарушена мотивация, хронична вкиснатост, разочарование, умора... Камий преминава през поредица от завладяващи приключения с любопитни наименования: „Искрящо бяло”, „Изкуство на моделизацията”, „Позитивен бележник”, „Отлепване на марките”, „Суха емпатия” и много други, които в крайна сметка ще разсеят усещането за безсмисленост и ще променят живота й.

Рафаел Джордано е завършила школа за изящни изкуства, има няколко книги по психология, работила е в агенции по комуникация. "Твоят втори живот започва, когато разбереш, че имаш само един" е нейният първи роман – едно полезно, разведряващо и дълбоко оптимистично четиво.

Терминът „рутинология” е измислен от авторката, за да опише „умението човек да помага на другите да изпитат онова усещане за щастие и смисъл, което им убягва”. Идеята има корени в позитивната психология и когнитивната поведенческа терапия.