Спойлери – ако все още не сте гледали двучасовата премиера на Twin Peaks, не четете по-надолу.

Twin Peaks превзе малкия екран 27 години след финала на оригиналния сериал и отново остави онова неповторимо усещане у зрителя за – страх, объркване и заплетен сюжет. А ние не сме очаквали нещо по-различно от Дейвид Линч.

Премиерата постави пред нас две различни теми: първата е свързана с оригиналните герои, а другата – с новите лица и новите загадки. Те в крайна сметка имат допирни точки с познатата ни история, но през първите няколко въвеждащи минути това не изглеждаше така, пише avtora.com

Какво се случва с познатите ни лица? Полицейското управление на малкото градче все още продължава своята работа с Луси Моран (Кими Робъртсън), Анди Бренан (Хари Гоас) и заместник-шерифа Хоук (Майкъл Хорс). Луси и Анди вече са семейна двойка и имат поне едно дете. Но нещата се объркват, когато Хоук получава писмо, в което се казва, че "нещо липсва и то трябва да бъде открито, а има връзка със специален агент Дейл Купър".



Мистерията се задълбочава, тъй като Купър е в неизвестност от 25 години. Той самият също получава няколко съобщения, преди да напусне Black Lodge, чието съдържание обаче ще разберем в предстоящите епизоди от сериала.

Шели (Мадчен Амик) и Джеймс (Джеймс Маршал) все още са в града и може би са влюбени. Шели има дъщеря на име Беки, докато Джеймс може би има син.

Бедната Сара Палмър (Грейс Забриски) си е все същата възрастна дама, която обожава да пуши и да пие. Доста е странно, че е жива, като се има предвид какво се е случило с дъщеря ù и със съпруга ù преди 25 години.

Новите мистерии? Първо, появява се мъж на име Сам (Бенджамин Розенфийлд) в Ню Йорк, който е в мазе и неспирно се взира в стъклена кутия с часове. Най-вероятно той работи по проект, финансиран от "анонимен милиардер".

Междувременно в Бъкхорн, Южна Дакота, е открита глава на жена върху тяло, което не е нейно. Навсякъде по тялото са открити отпечатъците на местен мъж на име Бил Хейстингс, който е арестуван.

Какво значат всички истории, все още не се знае. Но това, което знаем със сигурност, е, че е много странно да видим толкова познати лица, а идеята за Добрия Купър и за Лошия Купър е твърде интригуваща.