Тревожите ли се за бръчките, възпаленията, “торбичките” под очите и цвета на кожата си? Може да се каже че съществуват 6 основни причини кожата да се състари по-бързо.

Пушенето

Употребата на никотин е причина за свиването на кръвоносните съдове и насищането на клетките с въглероден окис. Това забавя процеса на обновяване на клетката и възпрепятства притока на кислород и хранителни вещества в тях.

Спиртните напитки

Попадайки в организма, алкохола неутрализира полезното въздействие на витамините А, В и С, като забавя образуването на нови клетки. Алкохолът задържа водата в организма и провокира появата на отоци.

Мазнините

Употребата на сладки продукти като правило води до появата на възпаления и пъпки. Затова по-добре заменете шоколада с пресни плодове.

Затворени помещения

Седенето в офиса лишава организма от слънчева светлина и кислород, а това нарушава обмяната на веществата и работата на кръвоносната система. Климатиците изсушават кожата и предизвикват поява на бръчки.

Стресът

Стресът провокира изхвърлянето на адреналин в кръвта и нарушава работата на имунната система. Мастните жлези на мазната кожа започват да работят по-активно, а сухата става по-раздразнена и свръхчувствителна.

Кофеинът

Употребата на кафе води до появата на червени “конци” по кожата на лицето и нарушава метаболизма. Постарайте се да не пиете повече от 2-3 чаши кафе дневно.