Днес стартира Bake Off: най-сладкото състезание.

Всеки вторник и сряда зрителите ще имат възможността да проследят най-сладката надпревара в ефира – тази за „Най-добрия любител сладкар и пекар на България“.

На малкия екран ще се изявят 12 участници, избрани от над 250 желаещи да участват във формата. В първия епизод на предаването те ще се изправят пред първото си изпитание за сръчност, а именно – торта „Гараш“.

Най-интересното и малко известно е, че това е българска шоколадова торта, която през последните десетилетия става все по-популярна и в Западна Европа заради своя чудесен вкус и деликатен аромат.

Но дали така познатият на всички десерт няма да изиграе лоша шега на участниците? Ще бъде ли надпреварата за време и умения честна и колко торти ще стигнат цели до масата за оценка на експертното жури? Всичко това ще разберем на 15-и ноември от 20.00 ч. само по NOVA.

А ето и кои са претендентите за титлата „Най-добър любител сладкар и пекар на България“:

Анита Мариянова, 26 г, гр. Белене: живее в Уелс, Великобритания, но се завръща в родния си град Белене заедно със семейството си, за да работи по европейски проекти. Почти всеки ден прави по една торта и както самата тя казва, вече може да ги приготвя и насън.

Десислава Славчева, 35 г., гр София: работи като ИТ консултант, а свободното си време поделя между пътуванията и вкусно приготвените печива и десерти. Обича да изненадва семейството и приятелите си с нетрадиционни вкусове и аромати като съчетанието от мащерка с боровинки например.

Диляна Атанасова, 23 г., гр. Сливен: в момента учи маркетинг в Пловдив. На ръката все още има белег от един от първите й кулинарни опити – домашни бонбони от карамел. Мечтае за голямо, здраво и сплотено семейство.

Димана Дамянова, 28 г., гр. София: по професия е строителен инженер, но това не й пречи да създава кулинарни творби и в кухнята. Прави основно десерти, а нейна запазена марка са къпкейковете.

Емил Христов, 29 г., гр. София: работи като сервитьор в един от най-елитните ресторанти в София, но у дома си влиза в ролята на шеф – готвач. Сладкарството е хобито, което го кара да мечтае.

Камелия Андонова, 32 г., гр. София: успешно съчетава работата в банка с приготвянето на разтапящи сетивата сладкиши. Поддържа перфектната си форма с бокс и любимите й протеинови мъфини с малини и шоколадов крем от авокадо и какао.