Ирина Тенчева лъже! Детето й не е подлагано системно на тормоз. Така отговориха на бившата водеща от училището на сина й Спас пред "България Днес".

Тенчева се жалва цяла седмица пред куп медии, че момчето й е закачано от други деца. Според школото обаче това не е истина.
Половинката на продуцента Иван Христов спря третокласника от училище, защото бил тормозен от съучениците си. Тенчева е категорична, че е водила разговори с директора и класния ръководител на момчето, но без резултат.

Проверка на "България Днес" установи, че в същото училище се обучават децата на други известни у нас личности. Сред тях са синът на Валери Божинов и Алисия Валери-младши, както и дъщерята на Азис Рая.

Тенчева твърди навсякъде, че малкият Спас е подложен на системен тормоз в продължение на месеци от две деца. Те били нови в класа. Хлапетата често са сменяли училищата. В началото тормозили момичетата, но след това започнали да се закачат със Спас. Половинката на опосума Иван твърди, че малчуганите са обиждали детето й.

"Проведох възпитани разговори с преподавателите и директора да вземат мерки. Оказа се, че ръководството е безсилно, както синът ми срещу децата насилници. Явно единственото нещо, за да спаси човек детето си, е да отстъпи", обясни в едно от многобройните си интервюта Тенчева.

От училището са категорични, че думите й не са истина. На детето е било обръщало огромно внимание.
"Класният ръководител на конкретното дете е изключително ерудиран, добросъвестен и етичен човек. Той е учител еталон за всяко българско училище.

В продължение на три години преподавателят на Спас полага усилия с грижа и обич за обучението му. Подкрепя го по пътя на знанието и намирането на свое достойно място в училищната среда. Родителите на детето са били редовно информирани за работата му тук. Но образованието е процес, в който участват учителите, учениците и техните родители. Обучението не е продукт, за който плащаш и който получаваш на килограм", бе коментарът на школото.

Оттам подчертаха, че възпитанието на децата не се гради само в институцията, а и в дома.
"Образованието е труден и деликатен процес. Ние не се отказваме от ролята си на възпитатели и служители в храма на духовността. Нека не забравяме, че образованието и изграждането на личности далеч надхвърля рамките на класната стая. Нашата роля няма смисъл без равноправното участие на родителя, който създава навици и вкусове, насочва и коригира детето си по пътя на себепознанието", допълниха пред вестника от школото.