Не безсмъртният Чък Норис, не абонираният за родните фолкклубове Жан Клод ван Дам, а Пиърс Броснан ще сее крошета в „Къртицата”, научи „Мо­нитор”.

Ирландецът, който крепеше световния мир като Джеймс Бонд, преди Даниел Крейг да поеме щафетата в култовата поредица, е дал благословията си за епизодично участие в екстремното риалити на TV7.

В понеделник среща с него в Лондон имат продуцентите на шоуто Иван Христов и Андрей Арнаудов.

В британската столица Броснан снима екшъна Survivor, в който си партнира с Мила Йовович. Очаква се до 10 дни продукцията да акостира в киноцентъра в Бояна, където ще бъдат реализирани най-мащабните сцени. Така Броснан ще балансира между ролята на терорист и полеви стратег в „Кър­тицата”.

Като опозиция на звездния му статус и воля екипът ще вкара роден култов актьор, чието име засега се пази в тайна. Сред решените да се борят със страховете си за наградата от 250 000 лв ВИП-ове са Мис Бъл­гария Ивайла Ба­­ка­лова, фут­болистът Илиян Ки­­ря­ков и волейболният национал Евгени Иванов-Пуш­ката. 13 редови граждани и 6 знаменитости ще заживеят в замъка на Батман от 24 февруари в праймтайма на TV7. 300 кв м каменен под, готически арки, зловещи гаргойли и огромна рицарска маса ще изострят състезателния дух на участниците.