"За голямо съжаление, от днес „Уикеда“ прекратява активната си дейност“. С това просто изречение в неделя вокалистът на култовата банда Ерол сложи край на една от групите създали „Жълта музика“. "А ние с Боби двамата пием кафе", ама до вчера. Явно кафето вече е една студена вода за феновете. „Причината е проста, просто нямаме какво повече да кажем та решихме, че е по-честно и към вас и към нас просто да замълчим. Благодарим ви за подкрепата и за всички хубави неща, които ни дадохте! Обичаме ви! Лека, успешна, доходна и безаварийна…“ Това гласи остатъкът от публикацията на вокалистът, басист и текстописец на бандата.

Пред „Монитор“ китаристът Росен Григоров призна, че слизането им от сцена не е обсъждано между членовете на групата. Преди време Ерол, ядосан, е подхвърлил тази си идея. „За сега ще изпълним всички ангажименти, които сме поели като бъдещи концерти“, допълни Росен. „Уикеда“ има участие на 14 юни в Пловдив, на 15-ти пък трябва да забие заедно с Милена в софийския клуб „Маймунарника“, а на 20 юли трябва да се качи като хедлайнер на първата вечер на сцена „На тъмно“ на рок фестивала Hills of Rock под тепетата.

Мотивите за решението на фронтмена остават не съвсем ясни, защото както фенове, така и колеги се съмняват, че точно Ерол няма какво повече да каже с музиката си. „За да изкарваме прехрана трябва да свирим по-често, следователно хората се пренасищат и започват да се отдръпват“, дава друга гледна точка Росен Григоров. „Аз, също като феновете, се надявам да не е окончателното „Край“, сподели китаристът.

Това не е първото слизане на „Уикеда“ от сцена. Последно през 2017 г. групата също направи пауза от близо 6 месеца, но реши да се върне.

В края на 90-те години, „Уикеда“ и още три групи - Анимационерите”, „Остава” и „Блуба Лу”, създават неформалното сдружение, добило популярност като „Жълта музика”. Това е неправителствена организация, регистрирана, със собствено студио, офис и клуб, в който изпълнителите да представят своите авторски композиции. Обединява ги стремежът да наложат високи критерии в българската музика и изкуството въобще. Лейбълът съществува едва няколко години и не издаде самостоятелен албум, но групите от него продължиха своя път и са едни от най-популярните у нас. През 2001 г. сдружението спира дейността си, но оставя силно влияние в развитието на алтернативната музика у нас.