Уил Смит потвърди, че се връща към старата си любов, рап музиката, и че ще тръгне на турне, съобщи Франс прес.

Преди да стане световноизвестен актьор, Смит се прочу като хип-хоп певец през 80-те години на миналия век, когато пееше в дует с Джази Джеф.

"Тогава не успяхме да тръгнем на турне - довери Уил в шоуто на Елън Де Дженерис по телевизия Ен Би Си. - Тъкмо бяхме направили първите си стъпки и нямах шанса да тръгна на турне. Затова сега имам огромно желание да коригирам този пропуск."
Дуото издаде първия си албум "Rock the House" през 1987 г. През 1989 г. песента "Parents Just Don't Understand" донесе на двамата първата награда "Грами", предназначена специално за рап музика.

Няколко години по-късно Смит стана филмова знаменитост с ролите си в лентите "Денят на независимостта", "Обществен враг", "Този див, див свят", "Али" и поредиците "Мъже в черно" и "Лоши момчета".

За предстоящото турне той обеща, че дуото ще изпълни някои свои стари хитове, както и нови песни.

Уил Смит е издал четири самостоятелни албума, последният от които - "Lost and Found", излезе през 2005 г.

Диджей Джази Джеф, чието истинско име е Джеф Таунс, наскоро намекна, че турнето ще се състои следващата година, когато Смит ще е приключил ангажиментите си, свързани с промоцията на филма "Concussion", в който се е снимал.

"Ще се съберем в началото на следващата година, за да определим дестинациите и се надявам, че след това ще поемем на път", каза Джази Джеф.