На 29 април принц Уилям и съпругата му Катрин ще отпразнуват първата си годишнина като семейна двойка.

За разлика от миналата година, когато близо 2 милиарда зрители по целия свят станаха част от сватбеното им тържество, този път двамата ще отбележат празника си далеч от светлините на прожекторите, потвърди говорител от двореца Сейнт Джеймс, без обаче да разкрие повече подробности, пише bliasak.bg.

"Предстоящата седмица ще бъде изпълнена с публични ангажименти за кралската двойка, затова Техни височества ще се уединят за уикенда, когато е годишнината им. В сряда двамата ще посетят благотворителната премиера на документалния филм "Африкански котки" в помощ на организацията Tusk Trust, чиито патрон е Уилям. В четвъртък херцозите на Кеймбридж са на прием, на който ще бъде даден старт на благотворителна кампания в помощ на създаването на галерии в Лондон, посветени на Първата световна война", обяснил източник от двореца.

Според запознати Уилям и Катрин планират да се усамотят в някоя от кралските резиденции в провинцията, където е малко вероятно да бъдат притеснявани от папараци. Информаторите издават още, че двамата щели да си направят пикник сред природата, ако времето позволява.