Принц Уилям и съпругата му Катрин за пореден път разгневиха членовете на британското кралско семейство с действията и решенията си.

Новобрачната двойка, която в края на юни ще се отправи на първата си официална визита в Щатите и Канада след сватбата, е решила да сведе до минимум разходите по пътуването си. Затова и на връщане ще пътува с редовен полет на британските авиолинии. Така младоженците ще спестят на държавната хазна разходи в размер на около 200 000 лири.

„Това беше голям удар по престижа на кралското семейство. Уилям за пореден път се разграничи от високия стандарт на живот, който поддържат останалите му роднини, и това никак не им се харесва. След като разбра за решението на херцозите да се върнат с редовния полет, принц Чарлз побесня, защото сега няма как да оправдае „нуждата“ си от частни самолети“, коментирал човек от двореца.

„Благодарение на начина, по който Даяна възпита момчетата си, те израснаха като умни и здраво стъпили на земята млади мъже, които не се смятат за нещо повече, само защото във вените им тече синя кръв. Те се опитват да бъдат колкото се може по-нормални и да се ползват с възможно най-малко привилегии. Именно затова толкова ги обичат британците“, заявил мъжът, пише bliasak.bg.

Вижте фотогалерия:

Сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Снимки: Getty Images/ Guliver