Любовното гнездо на британския принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън в Северен Уелс бе обявено за продажба.

Скромната селска къща до езерото Ангълси е първият общ дом на кралската двойка и жилището, където са правени първите опити за създаване на потомство.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж обаче едва това лято се сдобиха с наследник, който стана третият престолонаследник на короната.

След раждането на малкия Джордж родителите му решават да се нанесат за постоянно в кралската резиденция Кенсингтън, което прави ненужна малката къщичка в отдалечения край на монархията.

Засега не е обявена цената, на която ще бъде търгуван имотът, но според брокери цифрата ще надхвърли 1 млн. паунда.

"Обещанието на Уилям и Кейт всяко лято по време на ваканцията си да посещават бившия си дом, където са прекарали незабравими мигове, несъмнено ще вдигне цената", твърдят запознати.

Неособено атрактивната къща разполага с четири спални и в нея комфортно могат да живеят осем души. Предимство на имота е това, че има достъп до частен плаж и кей за малки лодки, което е идеално за заможни баровци.

Просторната селска къща на първия етаж има огромна дневна с камина, трапезария с класическо обзавеждане, модерна кухня, мокро помещение и огромни гардероби. Всяка от спалните, които се намират на горния етаж, разполага със собствена тоалетна.