Според най-горещите слухове около принц Уилям и съпругата му Катрин, двамата се скарали жестоко, преди Негово височество да замине за обучението си на Фолклендските острови.

Източници от Бъкингамския дворец твърдят, че херцозите на Кеймбридж отдавна оставили фазата "меден месец" зад гърба си и сега се мъчели да свикнат с реалността на брачния живот.

"Двамата много се караха напоследък заради това, че Катрин не може да понася Уилям да бъде далеч от нея. Ако зависеше от нея, никога нямаше да се отделят един от друг, но той цени личното си пространство и няма да промени навиците си, за да залепне за полата й", издал информаторът.

"Катрин беше особено недоволна, когато замина със семейството си за карибския остров Мистик, а Уилям остана във Великобритания заради служебните си ангажименти. Вярно е, че той се присъедини към нея през последните няколко дни, но за Кейт това не беше достатъчно, още повече, че им предстоеше да прекарат разделени 6-те седмици, които щеше да трае обучението на Уилям на Фолклендските острови", обяснил източникът.

"Катрин си беше навила на пръста, че ако Уилям действително искаше да прекара някакво време с нея, можеше да се измъкне от задълженията си в армията. Той обаче заяви, че не може да направи такова нещо за нищо на света, защото това би означавало да се дискредитира и да злоупотреби с властта си като бъдещ крал", добавил запознатият.