Уиз Калифа бил задържан на летището в Лос Анджелис заради своя хувърборд.

За това съобщи самият Калифа в "Инстаграм", където рапърът е постнал и видео от инцидента, станал на 22 август. "Аз от принципите си не отстъпвам! Представлявам цяло едно поколение, което е избрало хувърборда", гласи коментарът на Калифа.

Рапърът, чието истинско име е Камерън Джибрил Томас, бил арестуван при завръщането си европейското му турне. Той си карал хувърборда в района на аеропорта, за което служителите му направили забележка. Калифа обаче отказал да слезе от летящата дъска и минута по-късно се появили 6-има полицаи.



Униформените повалили музиканта на земята и му надянали белезници. Калифа бил отведен в участъка за разпит, скоро след което бил пуснат. В поста си в "Инстаграм" рапърът не уточнява дали са му били повдигнати някакви обвинения и дали се е наложило да заплати гаранция, за да бъде освободен.

Хувърбордът е подобен на скейтборда, но съоръжен с двигател и придвижващ се на въздушна възглавница. Производство е на компанията Skywalkers, като разработката му е вдъхновена от летящия скейт на героя на Майкъл Дж. Фокс от филма "Назад в бъдещето". В началото на август подобно устройство показа и автопроизводителят "Лексус", пише БГНЕС.