Една от най-успешните продукции на Националния дворец на културата (НДК) “Улицата на живо” на Теди Москов откри 11-то издание на “Есенен салон на изкуствата” в Античния театър в Пловдив.

Лично директорът на Двореца Мирослав Боршош представи спектакъла пред пловдивчани и пожела успех на Есенния салон на изкуствата.

“Когато с Теди Москов измислихме този вариант - “Улицата на живо”, си мислехме, че това е последното нещо, което може да се случи на “Улицата”, но ето, че вие сте първите, които тази вечер ще видят още един вариант - “Улицата на открито”, каза Боршош.

Той сподели, че само след месец ще се случи нещо, което ще свърже завинаги Пловдив с НДК – “в Двореца ще отвори врати един прекрасен театър, който ще носи името на ваш съгражданин – на любимия режисьор и прекрасен човек Крикор Азарян”.

В заключение Боршош пожела “много фантазия и сила в подготовката на Пловдив за европейска столица на културата” и изрази надежда, че пловдивчани ще впечатлят не само България, но и цяла Европа. И винаги, както е било, Пловдив ще бъде люлка на нашата българска духовност”.

След като два пъти предизвика фурор и напълни до краен предел Зала 1 на НДК, спектакълът, по покана на Община Пловдив, възроди в Античния театър емблематичното телевизионно шоу за времената на прехода и промяната.

Героите оживяха от екрана и се пренесоха на сцената, както и обратното – от живата игра на действието картината се преля на екрана. Спектакълът предложи на зрителите поредица от смешни гегове от Мая Новоселска, Валентин Танев, Никола Додов, Георги Спасов, Борислав Стоилов, Тончо Токмакчиев, Адрияна Найденова, Герасив Георгиев – Геро и Малин Кръстев.



За музиката на живо се погрижиха Антони Дончев и неговият бенд. Сценографията и костюмите са дело на Свила Величкова, а картината и монтажът – на Иван Москов. Асистент – режисьори на продукцията са Маргарита Бакърджиева и Атанас Атанасов.

Есенният салон на изкуствата в Пловдив ще представи: "Sounds of the Ages", ONE ARCHITECTURE WEEK , "Национални есенни изложби", ХIX Есенен международен театрален фестивал “Сцена на кръстопът”, VII PolineROOOCK fest, Седмица на съвременното изкуство, Международен куклено-театрален фестивал “Двама са малко – трима са много”, XI издание на “Нощ/Пловдив 2015”, Празник на Стария град, VI Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” и много други културни прояви.