Актрисата Кончита Ферел, добила световна популярност с ролята си на Бърта в култовия ситком „Двама мъже и половина“ почина на 77-годишна възраст. Актрисата е издъхнала в болница, а до нея са били най-близките й. Тъжната вест потвърди дъщеря й Саманта Андерсън. Здравето на Ферел е крехко от миналата година. През декември тя беше хоспитализирана след бъбречна инфекция.

През май месец тази година пък я покоси инфаркт и тя не успя да се възстанови.През кариерата си, продължила пет десетилетия, Феръл получава три номинации за наградата "Еми". Тя има изяви и на театралната сцена, за които получава награда през 1974 г.

Най-известна е с ролята си на киселата, устата и безцеремонна Бърта - домашна помощница в къщата на плажа в Малибу на Чарли Харпър (изигран от актьора Чарли Шийн) - позастарял богат ерген, пияница и развратник с успешна кариера като автор на рекламни и детски песнички. Тя участва в над 200 епизода на "Двама мъже и половина" от 2003 до 2015 г., превъплъщавайки се в образа на колоритно старо хипи с влечение към наркотиците, бъркането в чужди дела и правенето на саркастични забележки.

източник:Монитор