Лични вещи и инструменти на поп-иконата Принс, известен със своя различен и уникален стил, ще бъдат продадени на търг в Ню Йорк следващия месец. Аукционна къща „Джулиън“ заяви, че на 18 май пуска за продажба над 150 артикула на починалия преди две години певец.

Това са снимки от ранна детска възраст, златни трофеи и някои от най-екстравагантните му облекла. Сред най-ценните са жълта китара "Cloud", направена по поръчка, с гравирани любовни символи. Аукционната къща оценява китарата между 60 000 и 80 000 долара. Миналата година "Джулиън" продаде друга китара „Cloud“ за изненадващо голямата сума от 70 000 долара. Уникалната по рода си китара на певеца се появява във филма от 1984 г. "Purple Rain".

Друга ценна вещ, която ще бъде продадена следващия месец, е електриково синкаво поло, съчетано с панталоните, които Принс носи в навечерието на Нова година в „Пейсли парк“ в Минесота. Според аукционната къща облеклото, с което певецът се появява, свирейки в дует с Лени Кеавиц на наградите MTV през 1999 г., ще бъде продадено най-малко за 50 000 долара. Костюмът, както и много от артикулите, са притежание на бившата съпруга на звездата, Майте Гарсия, танцьорка и майка на единственото припознато дете на певеца, което умира скоро след раждането си през 1996 г. поради рядко заболяване. Музикалната икона Принс почина на 57 годишна възраст през април 2016 г. от предозиране с мощни болкоуспокояващи.