Ъпсурт и Гери-Никол се присъединяват към компанията на рап дуото Павел и Венци Венц, група Остава и бийтбоксъра Skiller. Всички те съставляват т.нар. хедлайнери или най-големите имена, който ще участват в рамките на третото издание на Плюс Фестивал.

В програмата се виждат още имената на едни от най-обещаващите румънски звезди, част от музикалното семейство на Roton Music, сред които Alessandra, Theo Rose и Rawanne. Международното участие допълват още Ashely David от Великобритания, както и Brooklyn Projects от Македония.

Организаторите на Плюс Фестивал винаги подчертават ангажимента си и към изгряващите български звезди и продуцирането на качествена авторска българска музика. Именно затова по тяхна покана в рамките на фестивала участие взимат Станислава Василева, Вениамин Димитров, Ивон Владимирова и местните изпълнители Емил Петров и Стефан Стоилов. Сред групите виждаме Taking Heed и Modica Band.

На танцувалния фронт виждаме добре познати имена, сред които The Hopers от град Сандански, балет Obsession от София, местните Албена, Мистерия, Torrens и брейк денс състав Electra Crew.



Подготовката по Плюс Фестивал тече с пълни сили. Специално за него в Пазарджик пристигнаха и редица доброволци от други градове. „Тази година цели две седмици преди Плюс Фестивал сформирахме екип както от по-опитните ни доброволци, такива, които са с нас за втора или дори трета година, така и от младежи, които са с нас за първа. За много от тях това е първи ангажимент от този род. Обнадежден съм от това, което младежите демонстрират до този момент – те са изключително амбициозни, с огромно желание да подкрепят Фестивала, който се превърна във визитка картичка на нашия Пазарджик“, споделя изпълнителният директор на Плюс Фестивал Александър Иванов.

Плюс Фестивал се провежда за трета поредна година. През 2016 г. той сменя локацията си и мести всички концерти на площад „Константин Величков“, Тортата. Там се помещават големите вечерни концерти на 3-и и 4-и септември. Единствено неизвестна остава локацията на концерта на група Остава, планиран за 2-и септември, но съвсем умишлено. Организаторите имат амбицията за пръв път да реализират музикален концерт от друг вид или т.нар. secret location концерт – такъв, до който се допускат ограничен брой хора, едва след предварителна резервация. Само те са тези, които ще получат точното място на концерта часове преди началото му.