Лоши времена настъпиха за любимата на няколко поколения група "Ъпсурт". Членовете на бандата толкова години държаха фронта и не се поддаваха на интригите в шоубизнеса, но накрая и на тях им изгърмяха бушоните.

От няколко седмици тримата хип-хоп звезди от групата са в обтегнати отношения и не поемат участия в пълен състав. Бат Венци и Буч са от едната страна на барикадата, а от другата стои Ицо Хазарта. Към момента и двете страни запазват мълчание и не издават причините за обтегнатите отношения.

Ицо Хазарта се гаври с Павел и Венци Венц

Напълно вероятно е Ицо Хазарта да е подготвял своето отцепление от по-рано, пише Блиц. неотдавна представи самостоятелното парче "Браво", което за кратко се нареди до най-големите български хитове. Оказва се, че соловите му парчета не свършват дотук. Хазарта тихомълком е записал цял албум, който възнамерявал да пусне през месеца на баловете.



Бъдещето на "Ъпсурт" виси на косъм и не е ясно как ще продължат оттук насетне. Техният мениджър Самуил Попов се е видял в чудо и обещал, че ще изпълнят поетите си ангажименти, но нови не поемат в пълния си състав.

Припомняме, че групата е създадена в началото на 1996 г. и всички членове да приятели още от детска възраст. Стават популярни със софийския диалет, който прилагат в песните си. Експериментите им в музиката започват като детски игри, в които се записват на касетофон, а после се забавлявали, докато се слушат. Първите си записи правят през януари 1996 г. в студио Субдибула при Васил Николов а.к.а. Теслата. Дотогава, никой от тях не е участвал в други формации. Добрият период за Ъпсурт започва през ноември 1997 година, когато печелят първо място на рап фестивал в Разград в съревнование с 26 групи от цяла България. Скоро след това Теди Кацарова кани Ъпсурт за съвместна песен.

Ъпсурт: Психиатрите не бива да остават без работа

През годините Хип-хоп триото си изгражда свой собствен стил, който е запазената марка на Ъпсурт. Текстовете им са по-социални в сравнение с останалите рапъри от България. В лириката им многобройни препратки и трябва „да четеш между редовете“. С всеки техен пореден албум, стилът на изразяване в текстовете се подобрява и Ъпсурт се променят тотално. Стилът, както и изразните средства, добиват по-високо качество. Групата е по-различна с всеки следващ албум. Промяната се отразява положително на текстовете и музиката им. Дори Ъпсурт си признават, че „сами си вдигнаха летвата“.