Uriah Heep, една от английските култови хард рок банди от 60-те, ще зарадва отново многобройните си български фенове. Концертите, организирани от Loud Concerts, със съдействието на община Каварна и Булстрад Арена, са на 4 май на Колодрум Пловдив, на 6 май в Каварна – площад Защитата на Каварна и на 7 май в Булстрад Арена - Русе.

Билетите за концерта в Пловдив влизат в продажба от днес, 16 февруари, в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и партньорите в цялата страна - магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly, Техномаркет, Технополис. Ценовите категории за Колодрум Пловдив са от 15 до 35 лева.

Шоуто в Каварна на 6 май е безплатно за феноветe на Uriah Heep.

Ден след това, на 7 май, легендарната бенда ще гостува в Булстрад Арена - Русе. Билетите са вече в продажба в мрежата на Eventim и са на цени от 12 до 40 лв., в зависимост от местоположението в залата.

През юни 2014 година Uriah Heep издадоха 24-ия си студиен албум, Outsider. В него участва басистът David Rimmer, който замени в групата Trevor Bolder. Тавата бе последвана от турне, а през ноември 2015 бандата пусна колекцията Totally Driven с презаписани класически песни на Uriah Heep от 2001 година. 2016-та отново ще бъде белязана от обиколка, която стартира през март, и ще премине и през нашата страна с трите дати - в Пловдив, Каварна и Русе.

Създадена в Лондон през 1969 година от китариста Mick Box и вокалиста David Byron като ‘Spice’, групата се превръща в Uriah Heep (името е на герой от романа на Чарлз Дикенс “Дейвид Копърфилд”) при концептуализирането на първия албум. Озаглавен ‘Very ‘eavy, Very ‘umble’, той определя характерното звучене на бандата с наслагване на вокали, характерни клавирни и тежки китарни рифове. Настоящият вокалист Bernie Shaw и кибордистът Phil Lanzon са в групата още от средата на 80-те, а барабанистът Russell Gilbrook се присъедини през 2007. Mick Box е постоянно присъствие през цялата история на бандата.

Репертоарът на бандата включва хитове от над пет десетилетия – от 70-те досега, между които култови парчета като ‘Gypsy’, ‘Easy Livin’’, ‘July Morning’, ‘Look At Yourself’, ‘Stealin’’ и ‘Lady in Black’, която достига до номер 1 в Германия в три различни случая и остава начело шест месеца. Продажбите на албуми са вече над 40 милиона, а с непрестанните турнета групата а посетила 56 страни, била е водеща на множество фестивали и турнета. Uriah Heep е първата западна банда, която свири в Русия през 1987 година, а година след това посещава и България.

В момента Uriah Heep е в състав: Mick Box – китара, вокали; Phil Lanzon – киборди, вокали; Bernie Shaw – водещи вокали; Russell Gilbrook – ударни, вокали; Dave Rimmer – бас, вокали.