Иван Динев - Устата сподели в "Открит микрофон", че в последно време не залага на скъпи видеоклипове за своите песни.

Рапърът е убеден, че най-същественото в един клип не е високата му себестойност, а идеята.

"Аз не правя скъпи клипове вече, защото няма смисъл. Примерно, Галена, Цвети Янева, Андреа вложиха страшно много с такива продукции, с които направиха лоша услуга и на себе си, и на колегите си, защото в един бизнес трябва да има реинвестиране от това, което печелиш. Не може да наливаш от пусто в празно" - заяви той.

Устата даде пример със свой клип, който макар да не е скъп, е получил добър прием от публиката.

"Вече не може да впечатляваш хората и аз един от последните клипове, които "Yakoo", го снимах с телефона си. Трябва да кажа, че е много по-забавен, по-атрактивен и по-харесван. За клиповете вече е важно не е колко пари ще дадеш, а каква идея ще имаш. Няма какво да се лъжем, силата на You Tube е много по-голяма от Фен ТВ и Планета взети заедно. Не че не искам да ми въртят там парчетата, искам, но казвам реално как стоят нещата, защото това е културата на хората - те гледат през телефона, най-лесно е в You Tube, даже и Vbox в скоро време ще вземе да изчезне. Номерът е да се правят добри, идейни проекти, които да харесват на хората. Не е за хвалене, че си дал 100 000 лева за клип, след като не може да си ги върнеш. Това значи, че ти си глупак, ако ги дадеш тези пари" - подчерта рапърът и допълни още:

"За мен правилната инвестиция в един бизнес е като дадеш някаква сума за старт и да кажеш - това ще се върне след три години, след пет, но да даваш за един клип по 100 000, а да знаеш, че един изпълнител трябва да пусне поне три клипа в годината, за да е актуален, това е безумие, при положение, че собственикът на заведението казва: "Не може ли да измислим нещо, ще те викам всеки месец, по-тънко да минем".

Има ли криза в попфолка, наистина ли хип-хоп и поп музиката е по-интересна в момента за публиката, какво видя зад кулисите на лятното турне на Планета ТВ, защо остави песните на втори план и се посвети на нов вид шоу - вижте какво сподели Устата в "Открит микрофон" с Емилия Стоянова.