Наскоро шоуменът се завърна от своето четвърто турне в САЩ и Канада, където радваше българите близо месец.

“Този път различното беше, че не наблегнах толкова на разглеждането на забележителности, колкото преди. Иначе пак видях неповторими неща и места. Повече се виждах с мои приятели от предните пъти. Даже почти не можах да стигна до хотела. Постоянно някой ме канеше да гостувам в дома му, много забавно беше. Общо взето тази година съчетах турнето с нови запознанства и стари приятели, с които затвърдихме отношения. Имам незабравими спомени наистина.”

Когато е бил в Лас Вегас Устата е отишъл да види Гранд Каньон, намиращ се на около 300-400 км от Вегас. Изключително впечатлен е от тази “голяма цепнатина в земята”, както той го нарича.



“Всички знаем какво е значението на думата “пропаст”. Докато не видиш Гранд Каньон обаче, не знаеш какво е пропаст. Аз такова чудо на природата не бях виждал. Земята свършва и няма дъно. Предупредиха ме преди да отида там да внимавам да не падна. Мислех си, че си правят майтап с мен. А то не е обезопасено, няма ограда. Има табели десет метра преди това: “Внимание, опасност” и край. Ужасно страшно е като погледнеш надолу. Но пък е много красиво. Това е най-мащабната гледка, която съм виждал. И това не е нещо, което е създадено от човека. Това е създадено от природата и наистина е съвършено, както е и Ниагара.”

Певецът за втори път ходи на Ниагара, защото първия път е било зима и всичко е било замръзнало. Този път е искал да види как е пролетта там. През зимата не можеш да стигнеш с кораб до водопада, а сега това е било възможно.

“Този кораб те води на десетина метра от водопада и ставаш мокър до кости. На Ниагара пък усещането е друго. Гледаш тонове вода, докато пътуваш към водопада. Тук вече се разплаках. Е как да не се разревеш. Първо те заливат с легени с вода, целият си мокър и второ гледката е толкова величествена, че направо се подмокряш в целия смисъл на думата. Страхотно усещане.”

Сега в България Устата се е отдал на работата си и подготвя нови песни. Казва, че в момента прави един готин сингъл, който ще е прецедент в българската музиката. Просто е решил да го направи и да види какво ще стане. В момента парчето е завършено на 50-60%.


“Това е един проект, в който аз съм обединяващата фигура. Участват различни изпълнители на музикална компания “Пайнер”, които се появяват в един момент на песента, изпяват нещо и в следващия момент ги няма. След това идва друг. Всеки припев се пее от различни изпълнители. Тази песен съм я почнал от преди шест месеца, но докато организирам всички изпълнители, се забавих. Няма да кажа кои участват. Гласовете на тези певци, които имах честта да ми се доверят, са много характерни и в момента, в който ги чуеш, няма как да не ги разпознаеш. Ще има и видео, което ще е малко авангардно и ще го заснемем към края на месеца”, издава още Устата в “Автограф”.