Водещият Петър Бъчваров – Ути отбелязва 20-годишен юбилей от старта на първото българско кулинарно предаване.

„Вкусно“ излиза в ефира на БНТ през 1996 и се превръща в лидер.

При старта си предаването се излъчва в прайм тайм, преди вечерните новини, с изключителна гледаемост, а водещият успява да съчетава шоу, готвене и необходимия за времето си подход за справяне с вариращ семеен бюджет.

През годините, „Вкусно“ няколко пъти сменя своята визия и време на излъчване, като от 2014 насам се излъчва в най-успешния си досега вариант – 7-минутният формат на „Бързо, лесно, вкусно – Рецепта на деня“. В него Ути приготвя една рецепта, изброявайки точните стъпки и акцентирайки върху малките трикове и тънкости, които биха превърнали всеки любител готвач в майстор.

През 2014 по БНТ стартира и лайфстайл предаването „Животът е вкусен с Ути Бъчваров”, което е единственото кулинарно тоук шоу в българския ефир с популярни гости с интригуваща история. Предаването показва на зрителите и любознателната природа на пътешественика Ути, като представя пътуванията му по света и в България, както и гостуванията му при новодомци, които са закупили ново жилище.

Известният кулинар е израстнал в артистични среди – завършва НАТФИЗ с „Театрална критика“ и „Кинорежисура“, публикувал е над 150 статии за кино и театър, а също така е играл и в няколко български филма. С времето житейският му път се развива естествено така, че той започва да съчетава артистичните си изяви с готвене. Така, през 2005 се ражда още едно уникално по формат шоу – „Пътуващият кулинарен театър“ – специализирана сцена за изнасяне на кулинарни спектакли, която е мобилна и може да бъде инсталирана в най-различни пространства. Кулинарният театър е организиран така, че всичко да се случва пред очите на зрителите, за да изживеят магията на готвенето заедно с водещия. Амбицията на Ути е да разшири своя кулинарен тетър и да го превърне в една пътуваща академия, с която да обикаля не само България, а и света, и да обучава хората в удоволствието от бързото, лесно и вкусно готвене.

За тези 20 години Ути пише и няколко книги, сред които: „Как отслабнах с 50 килограма”, „Пътешествие из страни на орли и замъци“, съвместно с проф. Николай Овчаров и „Вкусно – Рецептите на Ути“, както и невероятната поредица „Животът е вкусен с Ути Бъчваров“. Ути Бъчваров популяризира кулинарното изкуство в страната със своите непрестанни участия и обиколки из различните региони, предоставяйки първите по рода си кулинарни демонстрации, шоу програми, кулинарни театри и гурме вечери, като успява да комбинира кулинарията и шоу спектакъла в Европа, както и да популяризира и националната кухня.

Водещият е един от малкото известни личности у нас, който не е сменял попрището си и винаги е бил изцяло посветен на своята страст – кулинарията. Това го превръща в една от най-популярните и любими личности, които се ползват с огромното доверие на българската публика