Остават броени часове до третото издание на Фестивал на цветовете, което този път ще зарадва Пловдив.

В събота 13-ти септември, Гребната база в града ще избухне в цветове, а на сцената ще се качат DJ-ите от Sofia Cartel - Danolite & Vida, Bruhu и Emil Prize от Camp Sessions, Stoyan, Rud Fellah и Digital Sound.

Освен хубава музика, на територията на фестивала ще има обособен кът, представящ част от индийската култура, където посетителите ще могат да разгледат и закупят индийски дрехи, накити, сувенири и да се запознаят с традиционното изкуство мехенди (рисуване с кана). В 18:00 ч. пък пловдивското танцово студио Duende ще се включи с уъркшоп по съвременни танци, след който всеки, проявил интерес, ще има възможност да се запознае с дейността на Duende, а също и да се запише в предстоящи техни курсове по съвременен танц и класически балет.

Вратите на фестивала ще отворят точно в 14 ч. и партито ще продължи до малките часове на следващия ден.
Съботата преди първия учебен ден ще бъде най-цветната за Пловдив. Още в 9 часа сутринта на 13-ти септември, на гребната база в Пловдив, Фестивал на цветовете и 5kmrun ще обединят сили като дадат старт на деня със загряващо цветно бягане, което да донесе още по-мощна шарена емоция на феновете. Всички желаещи да се включат в сутрешната загрявка трябва да дойдат на място в 8:30 ч.



Фестивал на цветовете се провежда в партньорство с Община Пловдив и в подкрепа на кампанията Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Билети за Фестивал на цветовете в Пловдив могат да се закупят в мрежата на Eventim в цялата страна и на касата пред община Пловдив.

Единичната на цена на билета е 15 лв. Все още е валидна и промоцията 5 билета на обща цена 50 лв. Деца до 8 години влизат безплатно на събитието, но само с придружител.

Торбичките с цветен прах посетителите ще могат да закупуват на място: 1 торбичка с цветен прах ще струва 4 лв., 4 торбички – 10 лв., а 9 торбички – 20 лв.

Организаторите напомнят, че цветните прахове са безопасни както за хората, така и за дрехите, но приканват посетителите да прочетат инструкциите и съдържанието на цветния прах преди употреба, както и да не идват с най-новите си и любими дрехи на фестивала.