Едно от емблематичните лица на Нова - синоптикът Иво Андреев, е аут от редиците на телевизията, пише „Всеки ден". Водещият се е разделил с позицията си, след като дълги години представяше прогнозата на времето.

„В унисон с развитието на компанията и затвърждаване на лидерската й позиция, протичат естествени процеси на обновяване и оптимизация на персонала. Целта ни е екипите да отговарят на най-високите професионални стандарти в индустрията. По отношение на Иво Андреев, който вече не е част от екипа на Нова, запазваме добрите си отношения с него и му пожелаваме успех", коментираха от телевизията. Те запазват деликатен тон за раздялата си със синоптика.

Андреев е един от най -„старите" представители на Нова и неговото уволнение е повече от изненадващо. Според наши източници, самият Иво, въпреки че му били дадени много шансове, не е направил нищо, за да покаже на шефовете си, че все още им е нужен. Не е тайна, че Андреев тръгна надолу след скандалната си раздяла с бившата си вече половинка спортната журналистка Вили Асенова. Разривът между него и екс половинката му е толкова сериозен, че той дори вече не може да вижда сина си Никола толкова често, колкото му се иска.



Двамата с Асенова стигнаха преди време и до съд, за да уреждат попечителските си права върху детето. Всичко това сринало имиджът на Андреев и голяма част от колегите му спрели да го уважават, разкриват запознати. Според някои негови близки, от мъка той започнал дори да прекалява с чашката. Редовно осъмвал по дискотеките и също толкова редовно закъснявал за работа. „Koгaтo двaмaтa ce cъбpaxa, нямаше пo-щастлив човек oт Иво. Той грееше пo ĸopидopитe на телевизиятa. Πocлe изживя тeжĸo paздялaтa и разбиването нa семейството. Затова ceгa се пилее по заведенията", paзĸpивaт приятелите мy.

Стройният брюнет започва кариерата си още през 1990 г., когато е едва на 14 години. Тогава шанс му дават от БНТ. Той става един от водещите на прочутото по онова време средношколско предаване „Час по всичко". Първо участвал в масовките на рубриката, но после застанал самостоятелно пред камерите и микрофона. Андреев дълго време чиракувал, като носел рулони, стативи и прожектори. Появата като синоптик в Би Ти Ви преди много години го прави известен. Той се явява сутрин с куче, за да казва синоптичната прогноза. След това той започва работа в Нова, а сега накъде - не е ясно.