След успешното си представяне в кулинарното риалити "Черешката на тортата", моделката Гергана Дончева претърпя фиаско. Изявяващата се и като водеща дама бе ангажирана да води събитие, но дни преди да се състои - тя била отхвърлена. Запознати разказват, че се разиграло грандиозен скандал между чаровницата и организаторите на проявата. В следствие на това и заявили, че я освобождават от ангажимента.

Свидетели на грозната сценка разкриват, че се носели женски крясъци и надвиквания. В крайна сметка Дончева заявила, че не й пука за това, че няма да води въпросното мероприятие и тряснала вратата на столичен офис. "Аз съм светска личност и ще ходя където си поискам. Все още не ми плащат, за да не ходя на партита", отсякла гневната Дончева пред смаяните погледи на служители. Явно манекенката е посетила събитие на конкурентна компания на тази за, която е наета за водеща, и това е довело до големия скандал.

Въпреки неуспеха си, Дончева може да се похвали със сериозен ангажимент в това й амплоа. Всяка седмица тя води в ефира на BiT TV светско предаване. След кратък отпуск, шоуто й се завръща в ефир. Отделно Дончева често е канена да води и други събития, главно тези на проф. Любомир Стойков.