Ръководството на БНТ е взело решение да уволни актьора от Народния театър Цветан Николов, който през последната година води предаването „Втори тото шанс“ по обществената телевизия. Началниците от „Сан Стефано“ №29 са решили да отстранят от екран 32-годишния водещ заради последната му бурна пиянска изцепка.  


Преди седмица Цецо Тотото, както е известен роденият в Лом актьор, катастрофира мъртво пиян с джипа си „Шевролет Каптива“ в София, помитайки стълб на моста „Чавдар“ в столицата. Николов бе изваден от екип на Спешна помощ, а медиците се оплакаха, че докато са го спасявали, са били обект на грубо отношение. Той ги псувал и заплашвал с уволнение, парадирайки с поста си на заместник-директор на Народния театър, писа „Уикенд“. Впоследствие се оказа, че водещият на хазартното шоу на Българския спортен тотализатор по БНТ е шофирал с 2,9 промила алкохол в кръвта си, а срещу него е заведено дело. Цецо Тотото рискува присъда от 5 години затвор заради шофиране в пияно състояние. Според наш източник, той е употребил и кокаин във фаталната нощ. Той все още се възстановява от травмите след катастрофата и е излязъл в болнични.


След като лечението му приключи, от БНТ ще преустановят договорните си отношения с него. От управата на обществената телевизия били на мнение, че с поведението си и с грубото показване на законите, Цветомир Николов нанася непоправими щети върху имиджа на телевизията. „Предаването „Втори тото шанс“ ще има нов водещ от есента. Засега функциите на водещ на хазартното предаване се изпълняват от Деян Славчев – Део, но той е само временен вариант“, коментира пред „Уикенд“ високопоставен източник от управата на БНТ.  Заради пиянската изцепка на пътя Цветомир Николов може да се раздели и с поста си на заместник-диреттор на Народния театър. Началникът Мариус Донкин планира да уволни дисциплинарно заместникът си, като изчаква отпуската по болест на Цецо Тотото да изтече.
 
 
Близки до разжалваният актьор споделят, че той посегнал към чашката след драматична раздяла със съпругата си – актрисата Елена Боева. Тя заряза мъжа си през пролетта и оттогава живее при родителите си заедно с 8-месечната си щерка. „Двамата скъсаха заради системните изневери на Цветомир. Той прие тежко решението на жена си да го остави и оттогава не спира да се налива с алкохол“, жалят за пропадането на Цветан Николов приятелите му.