Страх и ужас превзеха Къщата на "ВИП Брадър". Всеки съквартирант трябваше да признае пред останалите кои са най-големите му фобии. След като разказаха за страховете си, Големият брат избра актьора Станимир Гъмов, плеймейтката Светлана Василева и Катя от "Ритон" за мисия, наречена "смъртоносен пъзел".

Тримата бяха вкарани в тъмна стая, където всеки трябваше да легне в отделна вана, в която Големият брат им пускаше различни неща. Без да могат да видят подготвените им изненади, съквартирантите трябваше да познаят какво се изсипва върху тях.

Гъмов бе най-изплашен от всички и буквално се тресеше от страх. Върху актьора паднаха бели червеи, овесена каша, желирани бонбони и яйца. Може би най-лесна се оказа мисията за Катя, върху която паднаха плюшени мечета и перушина. Плеймейтката Светлана също получи много изненади от Големия брат. Върху нея връхлетяха кокоши крака, картофени обелки и морски дарове.

Същевременно в Къщата избухна разгорещен спор за житейските ценности, в който главни участници бяха Светлана и Станимир.

След като вчера се разплака фолк атракцията Луна, днес сълзи тръгнаха и от очите на плеймейтката, по-известна като Гонзовица. Станимир Гъмов подхвана русокосата красавица за ценностите, които изповядва в живота. Гъмов нападна плеймейтката, обвинявайки я, че е материалистка и че излиза с мъже, за да получава скъпи подаръци и да ходи на екскурзии по екзотични места.



Острите нападки от страна на актьора разстроиха сериозно Светлана Василева, която в един момент не успя да спре сълзите си и се разплака. Преслава веднага се притече на помощ на плеймейтката и успя да я утеши.

Третата интрига, която тази вечер бе показана в Къщата бе свързана с игра, в която бившият водещ Иво Танев трябваше да подреди съквартирантите в категории "по-талантлив", "по-секси", "по-умен", "по-успешен". Останалите съквартиранти от своя страна трябваше да разгадаят каква подредба е направил гологлавият телевизионер.

Най-голямата драма дойде в категорията "по-успешен". Оказа се, че Иво Танев е определил Преслава за по-успешна от дует "Ритон", което предизвика вълна от възмущение от страна на Здравко. При опит Катя да го успокои, силната половинка от дуета избухна с репликата: "Дреме ми на к*ра."

"40 години разни тарикатчета се опитват да ни смажат, но както виждаш оцеляваме, нали. Още от сега са почнали да ни правят мръсно за концерта през април", негодува Здравко, докато Катя се опитваше да го усмири.

На последно място в класациите на Иво Танев се оказа Кичка Бодурова, която въпреки това успя да запази спокойствие, пише ''Всеки ден''.