От днес вече е отворен кастингът за втория сезон на „Игри на волята: България", съобщиха официално продуцентите на предаването. Водещата Алекс Сърчаджиева обяви във вчерашния финален епизод на първи сезон, че очаква да се види с новите участници на морския бряг догодина, така че очевидно нов сезон на шоуто има. Въпреки че "Игри на волята" нямаше очаквания успех, а зрителите не разпознаха предаването като свое любимо, от Нова явно ще ни покажат поне още един сезон.

Това значи, че връщането на Биг Брадър се отлага, макар че публикации твърдяха, че Големият брат ще се върне още догодина.

На големия финал в „Игри на волята: България“ достигнаха Юлиян, Веселин, Добрин и Ана Мария. В две полуфинални битки бяха решени и двамата големи финалисти. В първата битка войните трябваше да подреждат тухли на маса и да балансират с въже. Целта беше да се подредят 10 тухли като тухлите се събираха по трасето с ходене назад. Най-добър беше Веселин, следван от Добрин. На края останаха Ана Мария и Юлиян.

Изключително малко не достигна на оперната певица да хвърли бомбата още в тази игра и да отстрани фаворита, но в крайна сметка Юлиян се справи и успя да се промъкне до следващата битка. „Ако бях загубил от Ана Мария щях да направя публично самоубийство“, бяха първите думи на Юлиян. Най-разочарован беше Добрин, който подкрепяше Ана Мария.

За втората битка останаха тримата силни мъже, те трябваше да се справят с уникална битка включваща множество елементи. Първо трябваше да бутат 75 килограмови кубове по трасето. Кубовете бяха три. След това от тях трябваше да направят стъпала и да се покатерят на кула от където да свалят чук с който трябваше да разбият сандъци, в които имаше части от логическа задача и части от верига.

След това трябваше да решат задачата, която се оказа трудна за Веско, който стигна първи до нея, но Юлиян и Добрин го изпревариха. На следващия етап ги очакваше пъзел, след решаването на който взимаха брадва с която трябваше да разсекат въже. Добрин, който през цялото време беше последен, успя да завърши първи. След него се класира Юлиян, а Веско така и не успя да стигне до пъзела. И така до големият финал достигнаха Добата и Юлиян.

Зрителите на NOVA решиха 200 000 лева да спечели Добрин с 52,9% от гласовете. Добата е истински акробат, на 27 години, зодия Водолей и родом от Карнобат. За себе си казва, че има интерес към биоразнообразието, опазването на планетата и науката като цяло. „Ядосвам се, когато видя как хората затрупват планетата с пластмаса, фасове и всякакви отпадъци“, споделя той и допълва, че е веган, не пие алкохол и е готов да умре за каузата си.

снимки:pr