Пъстроцветен шал - това е не само добро модно решение, но и отличен начин да се предпазите от студа в разгара на есента и зимата.

Изборът при шаловете е изключително разнообразен. Освен при избор на материя, доста бихте се затруднили и при избора на цвят. Цената на тези модни изкушения се определя от материята, марката и ширината им. Кашмирените шалове по традиция са най-скъпи и в зависимост от ширината те се продават между 30 и 50 лв. Цената на шаловете от плат варират между 12 и 30 лева и можете да ги откриете както в модни бутици, магазини по търговските улици, така и на всяка сергия. За вълнен шал отделете двайсетачка.

Този пъстър и почти задължителен аксесоар дамите могат да съчетаят дори с бижутата си. Ако сте решили да закупите обеци, гривна, пръстен или колие с полускъпоценен камък или кристал, тогава също ще трябва да се съобразите с марката, защото тя е определяща в цената.

Бижута, инкрустирани с опал, ахат и оникс, може да закупите между 13 и 40 лв. в магазините за аксесоари. Астролозите препоръчват носенето на нефритени бижута, защото те съхраняват най-дълго младостта. Ако личният ви бюджет позволява глезотии, заложете на красиви кристали от "Сваровски". Цените на пръстен и колие там са около 400 лв. Същата сума ще трябва да отделите, ако сте решили да закупите и гривна Сваровски.

Перлите са вечни и за тях винаги има място в модните тенденции. Цената на бижу с една перла варира между 20 и 50 лв. в зависимост от марката и качеството. Дрънкулките от стъкло и пластмаса са достъпни за всички. Те са на цени от 2 до 10 лв.

Цветя от плат пък смениха брошките, категорични са модните гурута. В днешни дни откритието на 20-те години е сменено от текстилно цвете на ревера - запазената марка на Сара Джесика Паркър в един от най-хитовите съвременни сериали "Сексът и градът". През този сезон много използван елемент за декорация са цветята от плат, но не от вида изкуствени цветя, които копират естествените, а цветя, направени от нагънат по различен начин плат. Те присъстват при дрехите като брошки или яки; при чантите са само като елемент или като цялостна форма на изделието.

Брошката цвете, изработена от текстил, може да се намери и в моловете у нас. Цената на модното украшение варира между 10 и 30 лв. в зависимост от големината. Този вид аксесоар се предлага в разнообразни гами цветове, така че дамите лесно да го съчетават с облеклото.