Матю Макконъхи не е бил част от първоначалния актьорски състав за филма "Клубът на купувачите от Далас".

Актьорът трябвало да убеди режисьорите, че е способен да изиграе болния от СПИН Рон Уудръф.

Предвид кариерата на Макконъхи в романтичните комедии, не е изненада, че режисьорите първоначално са били скептично настроени към него.

"В началото не бях сигурен за Матю. След това се срещнах с него и видях мъж, който наистина иска да промени представата за себе си и да се впусне в нови предизвикателства в кариерата си", казва режисьорът Жан-Марк Вале.

Още преди да бъде избран за ролята, Матю минал на диета, за да пресъздаде ХИВ-позитивния електротехник от Тексас. Той отслабнал с 18 килограма и заприличал "на сянка". Благодарение на тази драматична трансформация той получава ролята, заради която има номинация за Оскар.

Звездата получава само овации след премиерата на филма. Всъщност, той не бил нито първият, нито вторият избор на режисьорите. Създателите на филма не искали да предприемат никакви рискове с този филм. В продължение на 20 години те са получавали само откази за финансиране.

"Отказаха ми 87 пъти. Казваха: "СПИН-ът вече не е интересен. Сценарият е хубав, но нямаме нужда от подобни филми", казва продуцентът Роби Бренер, пише БГНЕС.