След големия успех на спектакъла „Мистерията Еньовден“ в София и Варна, българската публика се убеди, че надежда за българското изкуство има.

Нешка Робева доказа, че с много усилия и работа нашето творчество не отстъпва по нищо на световните шоупрограми. Спектакълът успя да събере модерния талант и българския фолклор в едно. „Мистерията Еньовден“ се превърна в първия български спектакъл, напълнил зала „Арена Армеец“ в София. Повече от 9 месеца бяха необходими за подготовка на грандиозния проект.

По изричното настояване на родната треньорка пред продуцентите следващото изиграване на представлението ще се състои в три поредни дни – 8, 9 и 10 април 2014 година в зала 1 на Националния дворец на културата. Началото на спектакъла е в 20.00 часа. Цени на билетите между 20 и 50 лева.

„Решихме да променим локацията на предварително обявеното събитие и вместо едно представление в зала „Арена Армеец“ да направим три поредни в зала 1 на НДК. Изиграването на сцената в Националния дворец на културата ще потопи зрителите още по-дълбоко в историята на спектакъла и ще ги пренесе в миналото, настоящето и бъдещето“, обещава Нешка Робева.



Взискателността на хореографката на шоуто е всеизвестен факт и първата новост, на която държи ще бъде присъединяването на бенд, който ще изпълнява музиката на живо. Зала 1 позволява всички да се насладят на вълшебството на музиката, специално създадена за спектакъла. Очаквайте „Мистерията Еньовден“ в Пловдив, Варна и Бургас, а кои ще са точните дати ще стане ясно съвсем скоро.

„Мистерията Еньовден“ разказва легендата за един от най-мистичните български празници. Разкрива красивата история за любовта, сблъсъка между доброто и злото, старото и новото. Образите на самодивите и змейовете се докосват, потопени в тайнството на огромната сияйна луна. „Мистерията Еньовден“ е приказка за красотата на народните традиции и вярвания, каквито са били в древното минало, каквито са съхранени до днес и каквито ще бъдат утре. Спектакълът е завет и за младото поколение.

Вълшебството на „Мистерията Еньовден“ показват трупата на NeshkaАrt, най-добрите ни състезатели по акробатика, художествена и спортна гимнастика, танцьорът Метин Енимехмедов и момчетата от брейк денс формация „X-ENERGY CREW“. Народните песни се изпълняват от Деси Добрева и Валерия Момчилова – Мона, хард-рок частта от Звездомир Керемиджиев – Звезди, а рап музиката от събраните специално за шоуто –„Хората от гетото“. Глас и участник в спектакъла е големият български актьор – Васил Михайлов.

Билети търсете в мрежата на TicketPro, на място в зала 1 на НДК, както и online на ticketpro.